Cum să alegi cel mai bun sistem de dedurizare pentru nevoile tale

Apa dură este o problemă majoră care afectează nu doar instalația sanitară a locuinței sau durata de funcționare a electrocasnicelor, ci și sănătatea noastră. Totuși, avansul tehnologic ne duce din ce în ce mai aproape de soluții pentru a scăpa de probleme costisitoare provocate de apa dură. Principala întrebare rămâne: cum să alegi cel mai bun sistem de dedurizare pentru nevoile tale? Pentru a avea siguranța investiției pe care o iei în calcul, noi suntem aici să te ajutăm cu câteva sfaturi și informații utile.

De ce trebuie să ții cont înainte de a investi într-un sistem de dedurizare?

Principalul factor determinant pentru a alege un sistem eficient este cunoașterea nivelului de duritate a apei din zona în care locuiești. Foarte mulți oameni decid să investească într-un sistem de dedurizare a apei pentru a reduce impactul apei dure în casa lor, însă de multe ori caracteristica pe care o iau în calcul este prețul. De aceea, uneori sistemul ales este ineficient. Pentru a evita astfel de cazuri, îți recomandăm să utilizezi un test cu benzi.  Sunt disponibile în majoritatea magazinelor specializate în produse pentru tratarea apei și sunt foarte ușor de utilizat. O altă variantă este să obții informațiile de la furnizorul de apă pentru a avea un răspuns precis.

Tipuri de stații de dedurizare

Diferența de preț pe care o vezi în magazine este dată de tipul de sistem de dedurizare. Există două tipuri principale de sisteme de dedurizare a apei: cele care utilizează săruri de schimb de ioni și cele care utilizează tehnologia de osmoză inversă

Stațiile de dedurizare sunt proiectate pentru a elimina ioni specifici din apă, în special ioni de calciu și magneziu, care determină duritatea apei. Aceste sisteme funcționează prin trecerea apei prin rășini încărcate cu ioni de sodiu. În timpul procesului de dedurizare, ionii de calciu și magneziu sunt înlocuiți cu ioni de sodiu, ceea ce reduce nivelul de duritate al apei. Stațiile de dedurizare sunt, de obicei, mai ieftine și mai ușor de întreținut decât sistemele de osmoză inversă, dar nu elimină toate impuritățile din apă.

Sistemele de osmoză inversă sunt mai avansate decât stațiile de dedurizare și pot elimina o gamă mai largă de impurități din apă, inclusiv clor, fluor, nitrați, metale grele și bacterii. Acestea funcționează prin forțarea apei printr-o membrană semipermeabilă, care reține impuritățile și permite trecerea apei curate. Sistemele de osmoză inversă sunt mai scumpe și mai complexe decât stațiile de dedurizare, dar oferă o puritate mai mare a apei.

Dacă nivelul de duritate a apei este singurul aspect pe care dorești să îl tratezi, o stație de dedurizare poate fi o alegere bună și mai ieftină. Dacă ai nevoie să elimini o gamă mai largă de impurități, inclusiv substanțe chimice și bacterii, un sistem de osmoză inversă poate fi mai bun pentru nevoile tale.

Ia în considerare dimensiunea și capacitatea sistemului

Dacă locuiești într-o casă mare cu o familie mare, atunci ai nevoie de un sistem de dedurizare cu o capacitate mai mare decât dacă locuiești singur sau într-un apartament mic. Dacă alegi un sistem de dedurizare cu o capacitate prea mică pentru nevoile tale, sistemul va necesita regenerare mai des și va avea o durată de viață mai scurtă

În plus, dacă sistemul se regenerează prea des, acest lucru poate duce la o creștere a consumului de apă și sare, ceea ce va crește costurile de întreținere. Pe de altă parte, un sistem de dedurizare cu o capacitate prea mare poate fi costisitor și poate fi ineficient din punct de vedere energetic. Este important să iei în calcul capacitatea sistemului atunci când alegi unul, astfel încât să poți obține beneficii maxime și să nu trebuiască să înlocuiești sistemul prea des, de aceea îți recomandăm să comunici aceste informații unui specialist înainte de a face o achiziție. 

Concluzie

Dacă îți dorești să îți protejezi instalația sanitară a locuinței, dar și bunăstarea electrocasnicelor, atunci o stație de dedurizare a apei este soluția optimă. Echipa Mag-Instal îți pune la dispoziție o gamă largă de produse de la furnizori de top pentru a-ți asigura siguranța și confortul împotriva problemelor cauzate de calcar.

Dacă dorești să fii la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, te îndemnăm să accesezi pagina oficială MagInstal şi să dai un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.

Distribuie:

Ultimele articole

Scroll to Top